Als we veel honden te logeren hebben is het zo fijn om soms lekker het avondeten te laten bezorgen. Daarnaast komen er nog wel eens pakketjes binnen in deze periodes, want even winkelen schiet er wel bij in. Het is alleen wel lastig om het met een tuin vol honden bezorgd te krijgen.

De boodschappen gingen dit keer goed, want ik wist hoe laat de bezorger zou komen en had de honden in een apart deel van de tuin gelaten, waar ze zo fijn kuilen mogen graven. Die slimmerds doen dat in ploegendienst. Een graaft, de andere liggen in rij te wachten. Is nummer een moe, dan neemt twee het over. Enfin, alles onder controle voor de bezorger en het verloopt uitstekend.

Gelukkig hadden we er ook een uit het dappere hout gesneden, want hij was er van overtuigd dat een van zijn collega’s echt niet uit zijn auto zou zijn gekomen. Hij heeft deze collega al drie keer moeten redden, omdat hij ivm een hond niet durfde te bezorgen.

Toen een pakketje. Op het tuinhek hangt een briefje dat er veel honden logeren en dat ik wel even naar het hek kom. Deze vaste bezorger ziet echter altijd verschillende honden zonder zich er druk om te maken, dus hij stapt gewoon door de poort. Het is alleen topdruk en alle honden liggen door de warmte dweilerig bij mij uit zicht onder te tafel. Ze staan als een lichaam op en beginnen te rennen. Enthousiast kwispelend, maar toch, het is me een massa in beweging. Ik zie de ontzetting op het gezicht van de bezorger. Hij draait zich watervlug om en sluit net op tijd de poortdeur voor ‘the hounds’ bij hem zijn. Dit is de laatste keer dat de beste man ooit bij ons aan de deur is gekomen, hij gebruikt nu als alternatief het hek bij de stal en legt zijn dozen op de veranda.

En toen de sushi. Het is me het dagje ook wel. De bezorger komt. Hoort geblaf. En blijft radeloos in zijn auto. Marc was gelukkig bij de paarden en zag hem. De arme man was werkelijk aan het jammeren dat hij niet zijn auto uit zou komen. Nooit. Uiteindelijk, na tien keer beloven dat de honden achter een stevig hek zitten durft hij om te lopen langs de paarden om de honden even te zien. Hij bleef op veilige afstand van de honden, maar gaat wel doodleuk tussen de paarden staan om ze te aaien. Wat? Zijn paarden dan niet eng? Nee, die zijn prachtig en geweldig!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *