Het erf

Onze vakantiewoning is gesitueerd in een oude schuur. Tijdens uw vakantie kijkt u vrij uit op onze en eventueel uw eigen paarden en aangrenzend het beboste duin, waar grote grazers als de Schotse hooglander, wilde pony’s, schapen, of geiten het landschap open houden. Hazen en vossen komen met regelmaat voorbij. Er zijn tal van vogels. Gedurende de zomer vliegen zwaluwen af en aan. Met een beetje geluk kunt u in de tuin genieten van het concert van de nachtegaal en later op de avond komen de vleermuizen en uilen tevoorschijn.


Vakantieverblijf

Of u met twee, drie, of zeven personen wilt komen, het kan. Bon&Aparte zijn gemakkelijk te schakelen tot een grote vakantiewoning voor zeven personen. Met tuin, ruim terras, twee badkamers, sauna, keuken en meerdere zithoeken heeft u een prachtige vrijstaande woning tot uw beschikking.

Appartement Bon

Appartement Bon van ruim 50m2 bevindt zich op de begane grond, is geschikt voor 2 tot 4 personen en heeft een heerlijke tuin op het zuiden, met ruim terras en barbecue. Het appartement met vrij uitzicht is van alle gemakken voorzien. Twee geriefelijke boxspring bedden, badkamer met regendouche, rustieke keuken, zithoek, eettafel, tv en wifi. Tevens bevat het appartement een extra kamer, welke direct geschakeld is aan de woning en waarin een stapelbed staat. En als u wilt kunt u zo doorlopen naar de sauna.

Loft Aparte

Op de eerste verdieping, onder het schuine dak bevindt zich onze iets kleinere, maar toch ruime Loft Aparte. Het is een open en lichte ruimte voor twee/drie personen. Ook hier een fijne douche, toilet, Queensize tweepersoonsbed, eenpersoonsbed en een knusse kitchenette. Een zithoek, kleine eettafel, tv en wifi maken het geheel compleet.


Reserveren

Bij interesse en vragen kunt u altijd contact opnemen. Reserveren kan via deze site, of via verscheidene booking sites. Wij doen ons best de agenda’s van de verschillende sites bij een reservering zo snel mogelijk op elkaar af te stemmen. Wilt u zeker zijn van een bepaalde periode laat het dan direct even weten, dan houden wij de datum voor u vast.


Natuur

De ingang van het natuurgebied ligt voor wandelaars 100 meter vanaf ons erf, fietsers, of ruiters kunnen een stukje verderop het duin in.
Vier kilometer verder kunt u het strand op. U kunt kiezen voor de gemoedelijke strand van Heemskerk, wat uitsluitend ongemotoriseerd via het duin te bereiken is, of het zeer hippe surfersstrand bij Wijk Aan Zee. Maar ook Castricum en Bakkum ligt binnen bereik. Voor ieder wat wils.


Cultuur

Bent u meer van cultuur, dan kunt u ook uw hart ophalen. Heemskerk heeft een gezellige kern. Haarlem is een schitterende winkelstad, de Kaasmarkt van Alkmaar, of denk aan het enorme aanbod van Amsterdam. En vergeet de Zaanse Schans niet, de Zwarte Markt in Beverwijk en het pittoreske Bergen. Of in het seizoen de bollenroute en De Keukenhof. Al kunnen wij ook een alternatieve route aanraden langs De Rijp.


Actie

In samenwerking met een fietsenverhuur kunnen er bij aankomst fietsen naar keuze voor u klaarstaan. In het duingebied zijn meerdere mountainbike-routes. U kunt eindeloos wandelen, of hardlopen. Wijk Aan Zee is zeer bekend onder surfers. U kunt met een blokart over het strand, of met een paraglider de lucht in. Er is een zweefvliegveld in de buurt en ook indoor-skiën behoort tot de mogelijkheden. Er zijn zwembaden in de omgeving, een grote bioscoop en prachtige wellness-centra.

Verkent u de omgeving liever te paard? U kunt uw eigen paard meebrengen. Wij hebben vier zeer ruime binnenboxen en twee paddocks. Hoe fijn is het om vanuit uw woning uw eigen paard te zien staan? Geen eigen paard, maar wel zin in een begeleide duin, of strandrit op zeer betrouwbare paarden? Dat kan tijdens uw vakantie.


Eten & Drinken

Wij kunnen u tal van eetgelegenheden die bij ons favoriet zijn adviseren. In de directe omgeving zijn meerder sterrenrestaurants, maar ook fatsoenlijke eetcafe’s. Of wat te denken van de beste sushi van Nederland? Voor een ontbijt kunt u midden in het duin, of op het strand terecht. Eet u glutenvrij, vegetarisch, of veganistisch wij weten waar het goed toeven is.

Te paard zijn er op rijafstand meerdere locaties waar u uw paard kunt stallen om te rusten en zelf te genieten van bijvoorbeeld een Texels Skuumkoppe met een Schotse hooglanderburger. Als u liever zelf uw picknick meeneemt hebben we zadeltassen te leen. Voor de niet-ruiters staat er een picknickmand in het appartement.
Op verzoek kunnen wij het ontbijt, de picknick, of af en toe een table d’hote verzorgen.


Stilte gebied

Als u absolute rust en stilte zoekt is onze vakantie locatie minder geschikt. In de maanden dat het leven zich meer buiten afspeelt zult u merken dat onze landelijke oase omgeven wordt door de randstad. We wonen in een Natura 2000 gebied, waar de velden met mooie bloeiers bewerkt worden door tuinders. Naast ons is een orchideeënkwekerij en iedereen in de buurt houdt van honden. Misschien is zelfs onze haan soms te horen.

Al onze dieren maken onze locatie waarschijnlijk heel aantrekkelijk voor ouders met (jonge) kinderen. Na lang overwegen hebben wij echter besloten dat wij ons terrein niet geschikt achten voor kinderen. Onze dieren zijn zachtaardig en sociaal, maar bijvoorbeeld paarden blijven schrikachtige dieren met een enorm gewicht. Wilt u echter met oudere kinderen, of een baby uw vakantie bij ons doorbrengen dan kan dit eventueel na overleg.


Fotogalerie

Voorpret maakt deels de vakantie, neem daarom een kijkje op onze fotopagina.