Tussen honden kunnen warme vriendschappen ontstaan en soms zelfs wat meer. George, de ouwe snoeperd is diep gecharmeerd van Lotte. Nu is Lotte ook wel een enorme flirt. Als ik mij typetjes voorstel bij de honden, en dat gaat vanzelf, dan zie ik George als zo’n Engelse heer van stand met aan zijn arm een jaren-zestig vrijgevochten meisje; Lotte. De blamage kan niet groter.

Links Lotte, rechts George

Na het minnespel en ontbijt heeft George zich vermoeid binnen teruggetrokken. Lot, opgaand in haar rol, is buiten verder gegaan met rollenbollen met Joep. Ondertussen breek ik mij het hoofd hoe ik het pilletje wat George dagelijks krijg bij hem binnenkrijg. Terwijl hij bij ons logeert heeft hij de laatst werkende truc doorzien om het pilletje in kwartjes te breken en deze minuscule stukjes vast te haken in het gaatje van een frolic-brokje. Hij eet het brokje met smaak, om vervolgens met secure precisie het kwart pilletje uit te spugen. Hoe krijgt hij het voor elkaar? Maar toen kreeg in een lumineus idee en heb de pil in een vijzel fijngemalen en door zijn natvoer gemengd. Haha got you!

Al met al nam dit aardig wat tijd in beslag en ondertussen zijn alle andere honden al klaar met eten en buiten. Toen ik George na het eten naar buiten wilde bonjouren keek hij mij aan met een blik of ik gek was gewonden hem tussen de zotten buiten te zetten. Oke, George, blijf maar binnen liggen. Ieder z’n overwinning op een dag, nietwaar?

George kan nog steeds niet van Lotte afblijven en zelfs zij begint het zat te worden. Ik ben bang dat hij er eerdaags in blijft, van al het gedoe loopt hij inmiddels op drie poten. We houden hem nu met enige regelmaat binnen om bij zinnen te komen. De blik in zijn ogen als ik zijn plezier kom verstoren. Hij kijkt nog even smachtend naar zijn Lot en vervolgens vol ondragelijk leed naar mij.

Toen Kyra werd gehaald hebben haar baasjes zich rotgelachen om die ouwe surfhippie. Misschien moet ik inderdaad mijn beeld bijstellen en hem als surfdude gaan zien. En dan besluit George dat hij duidelijkere taal moet spreken om zijn verlangens aan ons kenbaar te maken. Er liggen veel speeltjes in de tuin. George draagt een bal naar binnen en legt het op zijn kussen. Dan loopt hij naar buiten en haalt een tweede. Hij legt de twee ballen keurig naast elkaar en gaat er bij liggen. Met zijn neus geeft hij kleine duwtjes tegen te ballen om onze aandacht te trekken. Ik denk dat hij ons iets duidelijk wil maken. Heel duidelijk. Hij wil geen ‘jeweetwel’ reu meer zijn en zijn mannelijkheid terug!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *