Maandag, de eerste van de maand. Om twaalf uur hebben we mogen genieten van een 9-stemmig wolvenconcert, begeleid door het luchtalarm.

Dat is het verder wel wat activiteiten betreft, want het is te warm voor enige beweging. Al die lijven liggen voor pampus. Gelukkig hebben we een grondwaterpomp en deze staat aan met de slang in de schelpen onder de platanen. Het ijs en ijskoud water, de bomen kunnen het goed gebruiken en voor de honden ontstaat een verkoelend pierenbadje waarin ze gelukzalig liggen.

Nu de voorspelling is dat het weer gaat omslaan bereiden we ons al voor op een stel drukke honden met de meest bizarre plannetjes. Inderdaad heeft de nacht regen en koelte gebracht. We verzamelen de honden. Eerst Sam en George, die bij elkaar slapen. Puk en Lotte. Kyra houdt er van om alleen te liggen. Teddy en Hera. Levie en Joep. Op om naar het grote grasveld te gaan.

Elke ochtend is het of oude vrienden elkaar terugzien, zo uitgelaten en enthousiast als ze elkaar begroeten om fijn te gaan ravotten. Zeker nu het niet zo warm is. Natuurlijk komt Dirk van de buren ook aanrennen om mee te doen en zoals altijd verleidt hij ze na een tijdje, als de rattenvanger van Hamelen, om mee te gaan naar zijn huis om de boel daar onveilig te maken. Daar gaan we weer… Joep terughalen en wie er toevallig nog meer mee is…

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *