Het is een gezellige drukte bij ons nu veel baasjes van wintersport genieten. We hebben alleen over het hoofd gezien dat we iets te veel jonge honden hebben. Jonge honden werken als een kwadraat. En als ze niet naar buiten kunnen breken ze zonder moeite binnen de tent af.

Dan verrast de lente ons veel vroeger dan verwacht. Lekker, dan kunnen ze wat vaker in de tuin hun wilde spelletjes doen. Pluto en Pumba laten zich dat geen tweede keer zeggen. Dat heeft een bijkomend voordeel, want met deze temperaturen hebben ze gelijktijdig besloten met verharen te starten. Dagelijks sta ik te stofzuigen, zonder zichtbaar resultaat.

De lente zorgt er ook voor dat ze ongelofelijk ondeugend worden. De lente in de bol. Letterlijk. Als Marc een rondje loopt komt hij langs een slootje. Altijd gevaarlijk, zeker nu we veel hondenrassen hebben die gek op water zijn. Pluto zit vast, dat scheelt. Sam, je denkt er niet eens aan! Check! Ja, ja, ja, ze zijn er allemaal. Opgelucht loopt Marc door. Alle honden op het droge. Alle honden? Waar is Skyler? Uiteindelijk spot Marc Skyler in de sloot, waar ze gelukzalig staat te pootje baaien.

Dit slaat alles, Skyler houdt niet van water, Skyler is te oud en stram om in een sloot te klimmen en ze is altijd super braaf. Vol schrik -waar een hond gaat, volgen er meer- sommeert Marc haar de sloot uit. Met een meewarige blik kijkt ze hem aan: Maak je niet zo druk joh, ik kom er straks echt wel weer uit hoor, relax toch een beetje, het is heerlijk weer, geniet gewoon, kom er anders ook even bij, het is heerlijk verfrissend.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *