‘s Middags bestaat het uitlaten vaak uit een potje ballen op het gras naast de kas. Het is zaak goed te weten hoeveel honden ‘ball fever’ hebben en dan één extra bal mee te nemen. Daarbij moet ik altijd rekenen op Dirk, de hond van de buren, die als sidekick aan komt rennen om mee te doen. Als geen van de honden het over het hart kan verkrijgen los te laten is er altijd een extra bal vrij om te werpen.

Dat is zo leuk dat meestal een paar honden de bal die ze vast hebben uitspugen om achter de nieuwe aan te rennen. Al heb je er snuiters tussen zitten die zichzelf een beetje overschatten en denken wel twee ballen te kunnen behappen. De kauwgom kauwers laten het allemaal aan zich voorbij gaan en concerteren zich op het klein krijgen van de bal.

Als de groep honden elkaar al kent, of een paar dagen bij elkaar is zijn ze doorgaans zeer sportief en laten met liefde de bal los, zodat ik er snel achter elkaar een aantal alle richtingen uit kan gooien. Teddy laat goedmoedig de bal los voor een ander en vooral voor Hera doet hij alles. Puk en Lotte rennen vol enthousiasme mee, of het nou de bal is, elkaar, of iemand die in de weg staat, ze rollen over alles en iedereen heen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *