Een perfecte dag om te tuinieren. Koel en geen regen. Bovendien zeer hoog nodig. De honden scharrelen wat om mij heen. Levie test of wat ik uit de grond trek eetbaar is. Hera wil wel een kuiltje voor mij graven, als ik even zeg waar. Weet je wat, anders begint ze gewoon hier? George is mank van al zijn escapades en kijkt vooral verliefd naar Lotte. Puk en Sam liggen op een warm plekje. En Teddy knaagt koppig op steentjes. Steentjes!? Niet oké!

Gelukkig wordt zijn nieuwe passie onderbroken door zijn baas. Teddy mag naar huis. Op het moment dat Teddy zijn baas ziet begint hij met springen om niet meer op te houden. Levie is er helemaal van slag van: dat mag niet!!! Ze blaft hard en probeert Teddy te corrigeren, terwijl ze ondertussen naar mij kijkt.

Als alle vreugde van het weerzien wegtrekt lopen we naar de auto. En natuurlijk zaten de schapendoesjes direct in de auto. Wat zijn die twee gek op ritjes. De baas van Teddy wijst hem fijntjes op de souplesse waarmee die meisjes in de auto zijn gesprongen. Teddy laat zijn grote lijf er uitsluitend in tillen. Enfin, de dametjes uit de achterbak, snel de klep dicht. Zat Lotte alweer achter het stuur…En nog een keer… Wat een slapstick.

Ik moet straks naar de chiropractor. Als ik daar nou eens een beetje fatsoenlijk van terugkom (ken je die natuurfilms waarin een kudde gnoes een rivier oversteekt, terwijl de krokodillen al liggen te wachten? Nou, ik voel me meestal na zo’n bezoekje als een krokodil, je weet wel, die ene, die heel onhandige…) dan kunnen we Puk en Lot eens een plezier doen met een ritje in de auto. Mag de rest ook mee om fijn uit te razen op het strand.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *