Het is bijna kerst en terwijl de honden op ons slapende meisje mogen passen heb ik strategische plan opgezet voor de supermarkt. Nadat ik vorig jaar de boel thuis kreeg met een aantal laatste moment excuses; sorry dit product is even niet leverbaar (maar wel essentieel voor mijn kookplannen) dacht ik: dat nooit weer.

En de missie is geslaagd, in alle vroegte binnen een uur uit en thuis. Ondertussen heb ik zelfs kunnen genieten van de mannen die zich als aangeschoten wild met het lijstje van moeder de vrouw in vijandelijk gebied hebben begeven. Na een lichte bijna-dood-ervaring, omdat de slijter nog dicht bleek heb ik op het laatste moment de ingrediënten voor espresso martini kunnen scoren.

Nadat de boodschappen zijn opgeborgen en de puber nog steeds slaapt worden Hera en Pluto gebracht. Het is een gezellige, gemoedelijke groep zo. Helaas is er voor de honden met kerst geen aparte tafel. Maar ik heb geen klacht gehoord. Ze kwamen periodiek even in de keuken en bij de tafel kijken. Ze zijn keurig opgevoed, als ik ze wegstuur gaan ze ook netjes. Als een geslagen hond, dat wel. Diep bedroefd, dat ook. Maar toch. Aan het einde van de avond zijn ze beloond voor hun goede gedrag. Er was een groot braadstuk en alle honden hebben een randje vet/taai gekregen. Ineens zijn ze diep tevreden.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *