Een tijdje hadden we een ouderwetse Nederlandse zomer met wisselvallig koel weer. Geestig om dat al ouderwets te noemen realiseer ik als ik dit schrijf. Zelfs het weer voorziet kennelijk in het nieuwe normaal. Maar ineens is het zuidelijk warm. En op het terras onder de platanen maakt mij dat wat mijmerig filosofisch.
Die gemoedstoestand kan ook even, nu er een dagje rust is gekomen in alle hectiek. Het opstarten van een B&B in een zomer waarin weinig zeker is valt niet mee. Veel reserveringen zijn gedaan toen het er op leek dat een reisje naar het buitenland er niet in zou zitten. Er zijn tal van annulering, waarbij de gaten door anderen gretig worden opgevuld. Voor ons een hele kunst om het overzicht te bewaren. We begonnen er aardig doorheen te zitten.
Dat het juist zulk vakantieweer is op een dag dat we niks hoeven is een groot geschenk. Voor ons een mooi moment om de neuzen nog wat meer in dezelfde richting te krijgen, nu we partners in de breedste zin van het woord zijn geworden. Ooit werkten wij beiden buiten de deur, samen een bedrijf aan huis runnen legt wat bommetjes onder een relatie. Zeker doordat ik fysiek niet zo belastbaar ben en Marc gewend is de kapitein op het schip te zijn. Een van de triviale twistpunten was de moestuin. Totaal niet relevant dit jaar, wel mijn grote passie. Waar ik door mijn beperkte energie totaal niet aan toe kwam. Zoveel andere zaken hebben prioriteit. Echter was de tuin in het voorjaar prachtig ingezaaid, met meerdere bijzondere tomatenrassen als de Hillbilly. Door liefde groeit alles wordt wel gezegd. Nou, ik kan vertellen dat door verwaarlozing onkruid floreert. Ik durfde niet eens meer te gaan kijken zo verdrietig werd ik er van. Marc is zich voor mij te buiten gegaan het heeft een enorme slag geslagen. Het lijkt weer ergens op en er blijkt toch nog veel moois te groeien. Ik kan mij nu al verheugen op een laat diner aan de grote tafel in de tuin met een prachtige salade. Vanavond zetten wij onze tanden in een Hillbilly! Als dat geen liefde is.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *