Foto’s Ben Roozendaal

Het is alweer een paar jaar terug dat wij met onze paarden hebben gezwommen. Zonder het door te hebben zijn we een beetje decadent de zee als vanzelfsprekend gaan nemen. Maar door onze enthousiaste gasten beginnen we onze woonomgeving met andere ogen te zien. Zo hebben we van een loge uit Duitsland moeten horen dat wij bij het breedste strand van Nederland wonen. Het schaamrood kleurde licht mijn wangen. En als alle mensen die hier met hun paarden komen als grote wens hebben om met hun paard in de zee te zwemmen, dan realiseren wij ineens dat we dat al jaren niet hebben gedaan. Foei. Toen bleek het ook nog eens de heetste week ooit te zijn. De paarden stonden te zweten in de schaduw, wij lagen lamlendig te hangen. Hoog tijd voor een zwempartij!

Nu mag je hier tussen april en september in de vroege ochtend, of ’s avonds met het paard het strand op. Maar tijdens warme dagen is het in de avond nog veel te druk op het strand om met goed fatsoen dat recht te nemen. Toen er stevige onweer werd voorspeld, maar deze wegbleef, bleek het strand in de avond echter verlaten. De drukkende atmosfeer wakkerde het verlangen naar verkoeling aan. Onze Merlin houdt niet zo van het strand en wil zeer beslist niet de zee in. Hij is echter tot buikdiepte het water ingegaan en genoot zichtbaar. Arie loopt zomer en winter graag door de zee en had er dan ook geen enkel probleem mee om echt te zwemmen.

Merlin is een bont paard en zijn vacht is voornamelijk wit. Arie is ook een schimmel. Als ze zo door en door nat zijn komt er een grappig effect naar voren. De huid van Merlin is wit, waardoor hij in de zee allersnoezigst roze kleurt. Arie’s huid is zwart en als hij nat is lijkt heel veel donkerder en snapt iedereen het begrip blauwschimmel. Wat waren die twee in de zee fotogeniek. Soms is het wel wat ongemakkelijk als je zo bezig bent dat mensen foto’s nemen, maar dit keer was het super dat een hobbyfotograaf schitterende plaatsjes heeft geschoten en ze met ons heeft gedeeld.

Gerelateerde Artikelen

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *