Aan het begin van de zomer hadden we de handige app Topo-GPS ontdekt om de ruiterroutes in te zetten. Het duingebied is hier zo breed en uitgebreid dat het gemakkelijk verdwalen is te paard. Voor wandelaars en fietsers is de bewegwijzering goed geregeld, maar voor ruiters is een laaggeplaatste richtingaanwijzer langs het ruiterpad gemakkelijk over het hoofd te zien.

Deze app laat bijna per stap zien waar je bent, maar eerst dient de route wel ingevoerd te worden. Marc had al snel de korte rondjes gereden en ingevoerd. Daarna volgden de wat langere routes door het duin. En afgelopen week kwam het er eindelijk van om over het strand van Castricum naar Heemskerk te rijden. Niet helemaal legaal, want tot oktober zijn paarden in de middag niet toegestaan op het strand. Het was echter somber weer en vrij rustig op het strand. Voor paard en ruiter een klein feestje, want het strand was door de zee perfect geprepareerd voor een lange galop.

En hiermee hebben we alle ruiterpaden tussen Wijk Aan Zee en Castricum in kaart gebracht. Dit zijn de routes die onze gasten voornamelijk zullen gaan rijden. Maar voor de echte kilometervreters willen we toch ook nog wat routes voorbij Castricum er bij gaan zetten. Richting Bergen en Schoorl is het immers ook zo mooi rijden. Weer een totaal ander landschap, met hoge duintoppen en veel naaldbomen. Meteen een mooie training voor onze paarden. Als we al die routes in kaart gaan brengen dan komen er gespierde bilpartijen op die knollen van ons.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *